O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

ZMRZLINKA.... ÁÁÁÁCH... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 červenec 2015
Sníh a led ochucený medem nebo ovocnou šťávou znali už ve starém Řecku a ve starém Egyptě. O tom, jak vznikla první skutečná zmrzlina, existuje více verzí. Některé prameny uvádějí, že to byli Mongolové, kteří ji rozšířili. Připravovali různé ochucené nápoje z mléka (kozího, velbloudího a jačího). Tyto nápoje ale díky chladnému horskému klimatu často zmrzly. Recepty na takto vyrobenou zmrzlinu měl ve třináctém století přivézt do Evropy cestovatel Marco Polo.
 
OVČÁCKÝ KOLÁČ PDF Tisk E-mail
Středa, 24 červen 2015
Jak se dozvíte dál, je to zase jedno takřka celosvětové jídlo, samozřejmě existující pod různými jmény. Jen v naší české kuchyni ho, pokud vím, neznáme, ale to se dá snadno napravit, že? Nejdřív ale trochu té historie. Poprvé se tohle jídlo (podle Wikipedie) prý objevilo roku 1791 pod jménem Cottage Pie. V roce 1870 se už objevuje jako Shepherd's pie.   
 
DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 červen 2015
Asi nemusím moc dlouho vysvětlovat, že domácí zmrzlina je poměrně slušná výzva pro každého milovníka studeného a sladkého. Proč? Když doma v obyčejném mrazáku zmrazíte sebelepší smetanový krém anebo ovocné pyré, vytvoří se v něm při tuhnutí hrubé krystaly vody, které pak drhnou na jazyku a vůbec vám nedopřejí vychutnat si chuť původních surovin. Jo a navíc to může být tuhé jako kámen, když to s mražením přeženete.
 
FRANKFURTSKÁ OD MAMINKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 červen 2015
Už pár let se pokouším o Frankfurtskou vepřovou pečeni „jako od maminky“. Docela to zvládám, chutná skvěle, ale ať dělám, co dělám, není to to ono, není jako od mámy. Když ji vařila ona, byl provoněný celý byt, už i na chodbě domu jsem věděl, co bude k obědu. Tohle prostě nedokážu a vlastně vůbec nevím, proč.
 
GOLUBCE - ZELNÉ ZÁVITKY PDF Tisk E-mail
Středa, 20 květen 2015

Máme rádi jídla co se uvaří skoro sama, předpisy nekomplikované a snadné. Přesto někdy po těch složitějších sáhnu, to když výsledek je úměrný vynaložené námaze. Tady je na ukázku jeden z těch pracných, ale výsledek - posuďte sami. Pochází z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, „The Cooking of Vienna's Empire“, což překládám "Jak se vařilo za Rakouska",  z části věnované maďarské kuchyni.

 
UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3 PDF Tisk E-mail
Středa, 13 květen 2015

Jak to vaří Florentýna:  báječně, jak jinak. A proto tu dnes máme plno receptů na další veleúspěšné Florentýniny omáčky. Ještě pár dalších je připraveno, takže komu se ani tentokrát netrefí do noty (nebo spíš do chutě), nevzdávejte to, další čtyři či pět nových receptů mám v záloze. Tak dnes první čtyři smetanové...

 
KUŘÁTKO PEČENÝ… TROCHU JINAK PDF Tisk E-mail
Pondělí, 11 květen 2015
Miluju jídlo. Jo. Jím ráda a fakt neznám nikoho, kdo by na otázku "Jíš rád?" odpověděl "Ne, nesnášim to, jim jenom proto, abych neumřel hlady." Odmalička miluju různá jídla, a je fuk, jestli jsou "hógo fógo" anebo normální či chudá.
 
UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2 PDF Tisk E-mail
Středa, 22 duben 2015
Jak to vaří Florentýna: Dnes začneme tím, jaké maso koupit na vaření do omáčky. Omáčky k hovězímu masu jsou tradiční záležitostí a měli bychom je všichni opečovávat jako národní kulinární bohatství. Bohužel tomu někteří řezníci a prodejci masa nejsou zcela nakloněni, protože tvrdošíjně zjednodušeně dělí hovězí maso převážně na přední a zadní. Jenomže hovězí maso se skládá z mnoha svalů, z nichž se každý chová při vaření trochu jinak, takže i když vás řezník bude ubezpečovat, že jeho zadní je na vaše úmysly báječné, má pravdu jen asi tak v polovině případů.
 
UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1 PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 duben 2015
Jak to vaří Florentýna: Omáčky k hovězímu masu patří do základní kuchařské výbavy, ať se vám to líbí, nebo ne. Pokud se v omáčkách nevyznáte, bojíte se jich, cítíte se v nich nejistě, jste houby kuchař(ka). Rajská omáčka, křenová omáčka, koprová omáčka, houbová omáčka světlá i tmavá, česneková omáčka, švestková omáčka, majoránková omáčka a spol. by měli být vaši milí a vyhledávaní společníci, nikoli obávané noční můry.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 118 - 130 z 424
[CNW:Counter]