O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

KUŘECÍ ŘÍZKY „JINAK“ PDF Tisk E-mail
Středa, 30 duben 2014
Maso z mláďat kura domácího, hovorově označovaného jako slepice, je celosvětově nejvíce rozšířený druh masa, který je konzumován. Tak zní definice… A tak je pochopitelně na světě i kvantum receptů na toto téma - jestlipak znáte ten dnešní? Zvu vás na zapečené kuřecí řízky s houbovým kopcem, arašídovým máslem a sýrem. Je to jednoduché, levné a nesmírně dobré…
 
VELIKONOČNÍ "BERÁNEK" PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 17 duben 2014
Na každé Velikonoce tradičně peču beránka z piškotového těsta, až jeden rok manžel nesměle nadhodil, že piškot je sice dobrej, ale neškodilo by upéct pořádnej kus masa a nejlíp tak skopovýho ... Nemám k tomuto druhu masa přílišnou důvěru pro jeho typický pach, ale asi jsem se málo bránila, protože další den se na stole objevil balíček se skopovou kýtou.
 
MARINÁDY PDF Tisk E-mail
Středa, 09 duben 2014
Správná marináda povýší dobrou výchozí surovinu na ještě lepší. Jídlo zjemní, dochutí a zkrátí dobu jeho tepelné úpravy. Základem naprosté většiny marinád je olej, který „nese chuť“ a zabraňuje vysušování. Pak je tu kyselá část – která napomáhá křehkosti. Kromě citronové šťávy se dá použít jakýkoli ocet, ale i víno, kefír nebo jogurt.
 
PILAV S BROSKVEMI PDF Tisk E-mail
Neděle, 02 březen 2014

Ahoj Danielo a všichni na Kudlance, jak tak na to koukám, už dlouho tu nebyla nějaká dobrota - a tak se musím podělit s tím, co jsem "zažila". Nedávno jsem byla pozvána na návštěvu, která byla zakončena večeří. Podával se pilav s broskvemi a nadýchaná rýže... Pilav či pilaf pochází ze Středního východu. Je ho mnoho druhů a buď je to jen příloha nebo samostatné jídlo.

 
ZAPOMENUTÁ ČESKÁ JÍDLA PDF Tisk E-mail
Úterý, 28 leden 2014

Všichni čeští strávnící dnes dobře vědí, co to je pommes frites, chateaubriand, rump steak, chilli con carne, ale málokdo už zná taková jídla, jako jsou pracharanda, šmorn, pučálka, kočičák anebo žahour, která obohacovala stůl našich předků. Názvy těchto pokrmů jsou vesměs roztodivné a potěší ucho i oko každého čechomila. Chuť pak je znamenitá a zaujme jazýček nejen těch, kteří už jsou přesyceni všemi těmi minutkovými záležitostmi.

 
ZÁZVOROVÁ POLÉVKA - LÉK I LAHODA PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 leden 2014

Zázvor je účinný jako některé protizánětlivé léky, ale přitom nemá jejich špatný vliv na žaludek. Pokud si zvyknete na jeho mírně palčivou chuť, jen na tom vyděláte - v čerstvém kořeni je velká síla. Při pravidelném užívání pocítíte velkou úlevu, zejména pokud trpíte záněty, bolavými klouby nebo častým bolením v krku. Ale zázvor je super sám o sobě, je to takový "křen" východních zemí...

 
CO JÁ RÁDA A NAVRCH RECEPT PDF Tisk E-mail
Pondělí, 30 prosinec 2013

Miluju jídlo. Jo. Jím ráda a fakt neznám nikoho, kdo by na otázku "Jíš rád?" odpověděl "Ne, nesnášim to, jim jenom proto, abych neumřel hlady." Odmalička miluju různá jídla, a je fuk, jestli jsou "hógo fógo" anebo normální či chudá. Faktem je, že jako malá jsem nebyla tlustá, jako velká jo.

 
TRIKY A FÍGLE KUCHYŇSKÉ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 prosinec 2013

 Dnes ještě pár zajímavých triků a rad na vaření... *  Staré ořechy jdou lépe loupat, když je na pět dní namočím do slabě osolené vody. Jsou pak i chutnější.  * Nemáte rádi v moučníku pronikavou vůni rozinek namočených v rumu? Tak zkuste rozinky naložit do Amaretta nebo třešňového likéru.  *  Pokud máte rádi hodně intenzivní vůni máku v náplních, zkuste ho před mletím nasucho opražit na teflonové pánvi.  *   Když moučkový cukr rozmícháte s mlékem a ne s vodou, poleva bude sněhově bílá a krásně lesklá.

 
PERNÍČKY, PERNÍČKY... PDF Tisk E-mail
Středa, 11 prosinec 2013

První dekáda měsíce prosince je za námi, začíná ta druhá, plná obrovských příprav. A tak není divu, že mi  začal v hlavě blikat majáček, že bych měla fofrem upéct perníčky, aby se do Vánoc stačily rozležet, jak mi radívala babička.

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 118 - 130 z 381
[CNW:Counter]