O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

LÍVANCE TROCHU JINAK PDF Tisk E-mail
Středa, 24 září 2014
Že lívanečky z brambor a s bryndzovým krémem ještě neznáte? Připravila jsem pro vás podrobný fotopostup, tak se seznamte :-))) (mj. s tímto receptem Daniela Svobodová soutěžila ve "Velké sýrové soutěži", kterou spolu s iReceptářem vyhlásilo litoměřické výstaviště. A báječně zabodovala - je třetí z několika stovek účastníků!
 
BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Neděle, 14 září 2014
Hezké pondělí, Kudlanky, musím se vám svěřit se svým čerstvým zážitkem. Byla jsem členkou poroty na festivalu Foodparade. V soutěži se devět amatérských kuchařů pokoušelo uvařit to nejlepší houbové jídlo. Soutěžící byli originální, šikovní, plní fantazie, jejich jídla byla promyšlená a dobře připravená. Já i zbytek poroty jsme z nich měli opravdu radost. Abychom určili toho jediného, kdo vyhraje, museli jsme na jejich výtvorech hledat chyby.
 
ŘECKO-ITALSKÝ RING PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 04 září 2014
Malý náhled na stránky Daniely Svobodové, která Ráda vaří a píše, jak svůj blog i pojmenovala. Protože oba dva své zájmy spojila dohromady, a rozhodla se, že své dobroty si nebude nechávat pro sebe,  připravila si pro vás jeden velmi dobrý a lahodný koláč - no, neberte to, suroviny jsou nyní všude dostupné a nemusí se přeci mlsat jen sladkosti, že?
 
ZÁZVOROVÝ LIKÉR PDF Tisk E-mail
Úterý, 19 srpen 2014
Dost možná, že jste tenhle likérek dělali - ale každopádně, mám pro vás malý zlepšovák. Už ani nevím, do čeho jsem potřebovala nastrouhaný zázvor. Dalo mi to dost práce, takže po chvilce mne napadlo zkusit to stejně, jako s česnekem - prostě si nakrájejte zázvor na kousky, které se vejdou do mačkadla na česnek a je to... Jde to velice rychle a je to ještě lepší, než nastrouhané!
 
KDYŽ GULÁŠ - TAK TENHLE: PDF Tisk E-mail
Úterý, 05 srpen 2014
Můj vztah ke guláši se vyvíjel stejně tak, jako přibejvaly jeho nejrůznější mutace. Jsem jeho nadšenou konzumentkou i kuchařkou, přestože jsem začla gulášem klasickým (hovězí kližka + cibule + paprika mletá sladká a další koření, to celé udušeno do bezvědomí a zahuštěno vodou, ve který rozkloktala máma mouku hladkou), a se svraštělym čelem a povytaženym hornim pyskem, tedy s výrazem odporu, jsem odkládala na kraj talíře všechno, co nebylo čistý maso, ale omáčka mi docela chutnala.
 
MIRABELKY - ZNÁTE RECEPT? PDF Tisk E-mail
Neděle, 27 červenec 2014
Kousek od nás jsou stromy obsypané žlutými mirabelkami a jeden takovými většími, fialovými. Už jsem (z těch dofialova) udělala dvakrát báječnej koláč. Ani jednou nestihl úplně vystydnout. Ještě si zajdu ke škole - ty žluté jsou na svahu kousek u zdejší školy - na ty žluté. Docela mne mrzí, že jsem asi jediná, která je tam trhá a nějak zužitkuje. Přitom - jsou fakt báječné.
 
RYCHLÉ HALUŠKY BEZ VAJEC PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 červenec 2014

Zdroj: http://www.daniela.pise.cz/Milujete halušky? Pokud ano, je tu pro vás další recept z kategorie "fofrem". Je to jednoduché, tradiční jídlo, které snad nikdo nemůže pokazit. Nejvíce se dělají z brambor, ale tyhle jsou opravdu nesmírně rychlé - jsou to víceméně takové noky, nočky... Na vás už je jen je nějak ochutit - a že těch variant je k mání opravdu hodně! No, však čtěte....
 
JAK UDĚLAT DORT S OVOCEM A ŽELÉ? PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 červenec 2014
Ne, teď tu nebude recept, protože recept budu chtít od vás - tedy ne já, ale jedna ze čtenářek. "Danielo, mně se to vždy rozblemcne, želé mi ten korpus rozmočí a když sejmu formu, tak je to teprve pohroma. To si pak jen můžeme sednout do kruhu a tu sladkou polořídkou - polohustou ovocnou kaši jíst lžící."  A protože já sama už hodně dlouho podobný dort nedělala, je na vás, co Andrejce poradíte...
 
BALKÁNSKÉ KOULE S AJVAREM PDF Tisk E-mail
Středa, 16 červenec 2014

Mj. už jste slyšeli o "ajvaru"? Ajvar - neboli čalamáda, se připravuje především z červených paprik s lilkem, česnekem a chilli. Papriky a lilek jsou pečeny vcelku. Pak je slupka opatrně sloupnuta a semena odstraněny. Papriky jsou rozemlety v mlýnku a kaše je dušena několik hodin s přídavkem slunečnicového oleje a česneku, aby se zvýšila konzervace. Někdy se na konci přidává sůl (a někdy také ocet) a horká kaše se nalije přímo do sklenic, které jsou hned zavřeny.

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 105 - 117 z 381
[CNW:Counter]