Neděle, 07 březen 2021 |
Vřele
vám doporučuju tento postup: než začnete mlít maso, po nakrájení na
kostky ho jemně prosolte a melte ho nasolené. Sůl se v mlýnku parádně
vstřebá do masa. Takto umleté maso upěchujte, zakryjte a nechte pár
hodin odpočinout v lednici. Sami uvidíte, jak žíznivé po takovém zákroku
bude.
Jestliže jste si domů přinesli mleté maso od řezníka, promíchejte ho s
trochou soli a taky nechte odležet.
|
|
Neděle, 28 únor 2021 |
Na přípravu tohoto elixíru zdraví si nachystejte jablka, kousek zázvoru, cukr a citrón. Množství zázvoru musíte upravit podle své chuti. Pokud vám jeho výrazná nevadí, klidně přidejte, v opačném případě ho nastrouhejte menší množství. Do směsi je fajn i nakládaný ananas, který celkovou chuť ještě více ozvláštní. Obejdete se ale i bez něj, stačí ho v adekvátním množství nahradit jablky.
|
|
Úterý, 23 únor 2021 |
 Jako
příloha jsou brambory podávány v mnoha variacích. Šťouchané, jednoduše
vařené, v podobě knedlíků, zapečené, v podobě kaše, pečené, smažené
bramboráky i placky na tisíc způsobů, v polévkách ... a plno dalších
bramborových laskomin. Jídla ze syrových brambor i vařených. Jsou také
nejčastější součástí rychlého občerstvení v podobě hranolek i lupínků. A
ty saláty... Je to jedna z nejdůležitějších potravin.
|
|
Středa, 03 únor 2021 |
 Jen pro zajímavost - ty úplně první pochází z Thajska, Nepálu a severní Indie. Do Evropy, ke starým Řekům a Římanům, se dostaly přes Čínu. U nás se začaly konzumovat až ke konci šestnáctého století, což je dokonce písemně doložené. A protože tato nízkokalorická zelenina je bohatá na vodu, proto ji určitě doporučuju do boje s nadváhou.
|
|
Čtvrtek, 21 leden 2021 |
 Bramborák je od slova brambora, a tak by měl mít co nejbramborovější chuť. Pokud se na tom shodneme hned na začátku, jistě po mně nebudete chtít recept s příměsí cukety, mrkve nebo celeru, ale dáme si vespolek zapravdu, že nám jde o dokonalost zvící křupavý okraj, hebce měkký vnitřek a chuť vystřelenou do výšin česnekem a majoránkou. V tom případě na chvíli společně zapomeneme na jakoukoli dietu, protože tajemstvím skvostného bramboráku je… docela obyčejné sádlo.
|
|
Pondělí, 18 leden 2021 |
Bylo to přesně podle receptu. Kvásek z droždí, cukru, mlíka, mi nejen krásně vykvetl, ale bohatě přetekl. Měl jsem teda vyhráno a byl jsem na sebe pyšnej, protože recepis říká, že když se vyvede kvásek, tak pak už to je srandička pro blbečky. Pak už to totiž jde ancvaj:
|
|
Neděle, 20 prosinec 2020 |
 Těsto na veku i na rohlíky obsahuje celkem dost tekutiny, takže jakmile ho začnete zadělávat, pomyslíte si něco o tom, že z tohoto poměru surovin nikdy nemůže vzniknout tvárné těsto. Vydržte minutu nebo dvě hníst těsto v robotu a hned toto tvrzení odvoláte; mouka tekutinu nasaje, hnětením se to ještě podpoří a celá mísa robota se během hnětení vyčistí. Mouku přidejte, pouze pokud by těsto i po 10 minutách hnětení vypadalo příliš mokré a lepivé a ulpívalo na stěnách nádoby.
|
|
Úterý, 08 prosinec 2020 |
Listopad je za námi, začal advent a většině z nás místo
klidného rozjímání a tichého těšení se na Vánoce začíná etapa plná
obrovských příprav. A tak není divu, že mi začal v hlavě blikat
majáček, že bych měla fofrem upéct perníčky, aby se do Vánoc stačily
rozležet, jak mi radívala babička.
|
|
Pondělí, 07 prosinec 2020 |
 Nastal čas plný vůní vánočního cukroví. Peče každý, kdo jen trochu může. Dámy se trumfují množstvím druhů, tvrdě trestají "ukrádání", protože přeci cukroví se má jíst až po Vánocích, pak je to jednak uleželé, a taky je to ten správný čas, jak si tu báječnou a vzácnou pohodu ještě prodloužit. Taky se pečou vánočky...
|
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>
|
Výsledky 1 - 13 z 492 |